Anti-alg/mos

De ontwikkeling van algen en daaropvolgend mossen op de daken, is een natuurlijk proces, dat de laatste decennia alleen maar ernstiger lijkt te zijn geworden (zie voor de nadelige gevolgen: in het kader "Onze methoden" de pagina "reiniging").

Direct na het reinigen van uw dak is het raadzaam uw dak te behandelen met een anti-alg/mos middel, zelfs als het nabehandeld zal gaan worden met een impregneermiddel of coating. Er kunnen nog sporen in de poriën van de pannen aanwezig zijn, die hiermee worden aangepakt. Daarnaast heeft het achtergebleven residu van het middel een preventieve werking tegen de nieuwe ontwikkeling van alg en mos.

Onderhoudsplan

Om uw dak zolang mogelijk schoon te houden, adviseren wij u een vrijblijvend onderhoudsplan. Daarbij wordt rekening gehouden met factoren als: de soort pan, de hellingshoek van het dak en de vervuilingsinvloed van de omgeving. In de meeste gevallen kunnen wij uw dak zo optimaal mogelijk schoonhouden door eens in de 2 á 3 jaar uw dak te 'sprayen'. Dit is zeker ook aan te raden bij nieuwe daken.

Afbeelding
Anti-alg/mos nabehandeling

Impressie van de verbetering...